• darkblurbg

beschermde natuurgebied Kellerwald-Edersee

Het vakantiehuis staat aan de rand van het beschermde natuurgebied Kellerwald-Edersee. Vanuit het huis loopt u gelijk het overweldigende natuurgebied in. Hier kunt u in alle rust eindeloos wandelen over prachtige wandelroutes en genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna. De Kellerwaldsteig en de Urwaldsteig zijn een must voor de wandelaar. Hier is natuur echt natuur waar vrijwel uitgestorven soorten nog voorkomen. Een fietstocht rondom de Edersee is een belevenis. De minder getrainde fietser kan dit beter over twee dagen verdelen of een elektrische fiets huren. Bij de Edersee kunt u een rondvaart maken, een boot huren of heerlijk zwemmen. Schloss Waldeck ligt hoog boven de oevers te pronken. Op dit moment liggen grote delen van de Edersee droog waardoor de ruïnes van de verzonken dorpen weer eens te zien zijn.

Ook voor de kinderen is er voldoende vermaak. In de omgeving zijn diverse luxe zwembaden. Maar ook het kleine pretpark met een mooie rodelbahn bij Waldeck is een aanrader. In Korbach is een overdekt speelparadijs. Het wildpark in Hemfurth heeft dagelijks roofvogeldemonstraties. Even verder langs de oever van de Edersee ligt een spannend "klimpark".

Met het Feriendorf als basis kun je prachtige tochten maken met auto, motor of fiets. De steden Kassel, Marburg, Fritzlar zijn zeker een bezoek waard. Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen. Het gebied staat bekend als Nordic Walkingparadijs.

Tip: huur eens een electrische fiets en je kunt prachtige tochten door het berglandschap maken. Meer info en fietsroutes bij de parkreceptie.

Voor de golfspelers zijn er meerdere golfbanen in de buurt. Winterberg, Bad Wildungen, Waldeck, Marburg, Bad Arolsen, Kassel.

De wintersport is op ruim een half uur rijden in Züschen, Winterberg en Willingen.